Productie van alle vormen,
afmeting en vermogen.
De beste kwaliteit voor
professionele toepassingen.
Advies en ontwerp
op basis van uw wensen

Jac. de Vries Gesta, uw vertrouwde adres sinds 1937!

De oorsprong van Jac. de Vries Gesta is in 1937, toen de gebroeders Sterringa destijds onder de naam GESTA het bedrijf zijn begonnen. Dit gebeurde allemaal vanuit een pand aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. Werkzaamheden destijds waren het aanbrengen en maken van straatverlichting, kabelwerk, sportveld-verlichting installatiewerk e.d.

Toen er in die tijd vraag kwam naar verwarmingselementen en buiselementen is hier ook de elementenfabriek aan toegevoegd.
Naast de buiselementen werden er in de loop de jaren ook producten gemaakt als luchtverhitters, ovens, steriliseerapparaten, doorstromers, dompelelementen, kachels e.d.
Als er vraag was, probeerde Gesta hiervoor een oplossing te bedenken. In de jaren 80 was Jac. de Vries Infraroodtechniek uitgegroeid tot een grote klant van Gesta, en heeft Jac. de Vries in 1994 Gesta over genomen van de gebroeders Sterringa, en aan de groep Jac. de Vries Beheer toegevoegd.

Verhuisd naar Medemblik

 In 1995 verhuisde het bedrijf Jac. de Vries Gesta naar Middenbeemster naast Jac. de Vries elektrotechniek en vlakbij Jac. de Vries Infraroodtechniek in een nieuw pand. Hier kon het bedrijf de vraag naar professionele oplossingen beter aan, en was het dichter bij de andere zuster bedrijven. In 2021 is Jac. de Vries Gesta verhuisd naar Medemblik en valt het niet meer onder Jac. de Vries Beheer groep. Jac. de Vries Gesta heeft in de loop er jaren de naam verder uitgebreid tot een gerenommeerde speler in de markt, en vonden veel verwarmingselementen en aanverwante apparatuur zijn weg naar de klanten in de industrie, voedingsmiddelen branche, Scheepvaart, Luchtbehandeling branche etc.

Betrouwbaar en doelgericht

In de loop der jaren heeft Jac. de Vries Gesta zich ontwikkeld tot een betrouwbare leverancier en partner van hoogwaardige producten, die in overeenstemming met de eindgebruiker zijn ontwikkeld voor optimaal en veilig gebruik.  Tevens kunnen wij onze producten leveren in grote en kleine aantallen, eventueel op maat vervaardigd met of zonder regeling, kunnen we reparaties en modificaties aan bestaande apparatuur aanbrengen om deze geschikt te maken voor de wensen van de klant.

De onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring stimuleert en staat garant voor topservice, vakkennis en innovatiekracht.

Al jaren staat nog steeds ons motto:

“Problemen bestaan niet, oplossingen wel.”

IMG_3621